MISSIE EN VISIE

Missie
Bedrijven ondersteunen naar een nieuwe fase, in de gedeelde overtuiging dat mensen het verschil maken. In tijden waarin het spannend is, bijdragen aan oplossingen en creƫren van een perspectief voor alle betrokkenen.

Visie
Mensen zijn van de grootste waarde in een organisatie. En de toegewijde inzet van mensen wordt steeds belangrijker, zeker ook nu er veel nieuwe vormen van werken en samenwerken ontstaan. Een integraal Human Resources Management dat daadwerkelijk bijdraagt aan het realiseren van groei, resultaat en toekomstperspectief, is onmisbaar. 
 
- betrokken en gemotiveerd personeel
Het vinden en binden van gemotiveerde medewerkers met de juiste kwaliteiten is van het grootste belang voor een organisatie. Een toekomstgericht, modern, respectvol en persoonlijk HRM vormt hiervoor de basis.

-
een winnende cultuur
Werken verandert. In de komende jaren zal het aanbod van arbeid en arbeidscontracten flexibeler en gevarieerder worden. Concepten als het nieuwe werken zullen terrein winnen en er zal een toenemende en blijvende markt zijn voor flexibele inzet. Psychologische contracten en samenstelling van het personeelsbestand zullen veranderen en bedrijven zullen hierop tijdig moeten inspelen. Door het ontwikkelen van een duidelijke identiteit bijvoorbeeld, waarin er een herkenbaar verband is tussen de buitenkant van de organisatie (merk en imago) en de binnenkant (cultuur). HRM kan en moet hierin een sturende rol vervullen.

- HR = business
HR is geen business partner, HR is integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. HR is veel meer dan alleen de afdeling HR, maar moet worden gedragen door de gehele organisatie. HR zit in de genen van iedere organisatie.